Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană, reluate în toamnă

Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a anunțat despre reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul 5+2.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia va fi examinată de Parlament și reconstituită, conform noii componențe legislative, până la sfârșitul sesiunii de vară. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întâlnirea cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Ce loc va ocupa dosarul transnistrean în agenda Guvernului Maia Sandu

În cadrul dialogului, președintele Parlamentului a abordat problema transnistreană și acțiunile prioritare pentru identificarea soluțiilor optime.

Claus Neukirch a anunțat despre reluarea, în toamna acestui an, a  negocierilor în formatul 5+2.  Totodată, oficialul a a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

Zinaida Greceanîi s-a referit și la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.