Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul Federațeii Ruse a depus flori la ”Complexul Memorial Eternitate”

În Moldova au loc acțiuni de comemorare a ostașilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Astăzi, 22 iunie, în Republica Moldova, ca și în alte foste republici sovietice, este marcată Ziua comemorării victimelor căzute pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Ecoul Războiului pentru Apărarea Patriei: osemintele a 35 de ostași, înhumate la Șerpeni

În această dmineață au fost depuse flori la Complexul Memorial Eternitate. La eveniment a participat președintele Parlamentului Zinaida Grecianîi, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, dar și sute de locuitori ai Chișinăului, activiști ai organizațiilor publice și partidelor politice.

După ceremonia de depunere a florilor la Flacăra Veșnică, ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, a declarat pentru Sputnik Moldova cât de important este să comemorăm eroii care au căzut pe câmpul de muncă pentru apărarea patriei. 

"Această zi este simbolică pentru noi toți. Este o zi tristă pentru că a început războiul și a fost o tragedie mare trăită de întreg poporul sovietic, de multe popoare care au luptat împotriva fascismului. Această zi ar trebui să rămână în memoria fiecărei persoane, fiecărei familii", a spus Oleg Vasnetsov. 

Pe 22 iunie 1941, armatele germano-fasciste și acoliții lor din alte țări, fără a declara război, au năvălit mișelește asupra Uniunii Sovietice. Grănicerii sovietici și subdiviziunile Armatei Roșii de pe teritoriul RSSM au fost printre primii care s-au confruntat cu forțele armate ale inamicului.