Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Moldovei, despre pregătirea unui atentat la viața sa

În cadrul unui interviu în direct la un post privat de televiziune, președintele Moldovei, Igor Dodon, a vorbit despre amenințările în adresa sa.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat luni, în cadrul unei emisiuni în direct la postul TV-8 că se pune la cale un atentat la viața sa.

În timpul dialogului cu moderatoarea emisiunii, Dodon a declarat că a primit un mesaj în care a fost prevenit că „o grupare din Odesa” ar fi primit „comanda” să-l lichideze pentru 1 milion de dolari. Potrivit președintelui, atentatul ar putea fi pregătit de către anturajul președintelui Partidului Democrat.

Igor Dodon, față în față cu 30 de ambasadori acreditați în Moldova - Video

Dodon a spus că, din informațiile pe care le deține, pentru înlăturarea sa ar fi fost propusă suma de 1 milion de dolari… Dacă, Doamne ferește, se va întâmpla ceva… Vor răspunde Plahotniuc și întreaga sa suită.

Șeful statului a spus că va pune informația la dispoyiția organelor de drept. Anterior, Dodon a afirmat că familia sa este în pericol. Această informație, de asemenea, a fost transmisă organelor competente.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova le-a comunicat anterior jurnaliștilor că nu au fost identificate riscuri și amenințări la adresa șefului statului și a membrilor familiei acestuia.