Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 24 mai se modifică prețul la călătoria cu trenul Chișinău-Odesa

Începând cu data de 24 mai, CFM modifică tarifele de indexare în vagoanele de clasa I şi II a trenului modernizat nr.642/641 Chişinău-Odesa, drept urmare a majorării prețurilor la carburanți și a fluctuațiilor cursului valutar.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Calea Ferată a Moldovei (CFM) anunță, că din 24 mai, se schimbă prețurile la călătoria cu trenul Chișinău-Odesa. CFM nu spune clar în nota sa informativă că aceste tarife vor crește, dar afirmă că ele vor fi indexate în urma creșterii prețurilor la carburanți și a fluctuațiilor cursului valutar.

”Începând cu data de 24 mai, CFM modifică tarifele de indexare în vagoanele de clasa I şi II a trenului modernizat nr.642/641 Chişinău-Odesa urmare a majorării prețurilor la carburanți și a fluctuațiilor cursului valutar”, anunță CFM .

CFM menţine neschimbat coeficientul de indexare pentru vagonul de clasa III, ”având frumoasa intenţie de a oferi posibilitatea cât mai multor pasageri să călătorească cu trenul spre litorarul Mării Negre”.

La Gara Chișinău se vând legitimații de călătorie cu trenul în trafic internațional

La solicitarea călătorilor, se va dubla numărul de locuri de clasa I şi II cu vagoane suplimentare pe toată durata sezonului estival.

Astfel, preţul unei călătorii cu trenul Chișinău –Odesa va constitui în clasa I - 195 de lei, în clasa II - 180 de lei, iar în clasa III - 150 de lei.

Trenul nr.642/641 Chișinău-Odesa pornește din stația Chișinău la ora 07:05 și ajunge la destinație la ora 10:45. La întoarcere, trenul pornește din Odesa la ora 18.45 și ajunge la Chișinău la ora 22.20.