Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De unde se iau averile unor angajați ai Poliției de Frontieră – Iată ce a stabilit CNA

Încă o persoană a fost reținută în dosarul mașinilor cu numere de înmatriculare străine. Un angajat al Poliției de Frontieră, suspectat de corupere pasivă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 mart– Sputnik. Un angajat al Poliţiei de Frontieră a fost reţinut de către ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul cauzei penale ce vizează trucarea bazei de date a Serviciului Vamal.

Scandalos: Un polițist și-a bătut colega - imaginile video au ajuns pe internet

Bărbatul este suspectat că ar fi pretins şi primit 800 de euro de la un şofer pentru a introduce în baza de date a Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră informaţii precum că două automobile cu numere de înmatriculare străine ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova. Asta în condiţiile în care automobilele de model BMW şi Mazda au fost dezmembrate în ţară şi vândute la piese.

În prezent, ofiţerul Poliţiei de Frontieră este cercetat pentru corupere pasivă şi riscă până la 10 ani de închisoare, în cazul în care va fi găsit vinovat.

El este bărbatul pe care îl caută azi toată Poliția: Iată ce i-a făcut unei tinere – Video

Amintim că, acum o săptămână, CNA şi procurorii anticorupţie au desfăşurat mai multe percheziţii în cadrul unor dosare pornite pe faptul coruperii pasive şi traficului de influenţă, comise de către angajaţi ai Serviciului Vamal şi persoane intermediare.

În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost reţinute şase persoane, cinci dintre care au fost arestate. Acestea sunt învinuite de trucarea bazei de date a Serviciului Vamal, prin introducerea unor informaţii false cu privire la autoturismele cu numere de înmatriculare străine. Prin acţiunile lor, învinuiţii ar fi prejudiciat bugetul de stat, dat fiind faptul că taxele şi amenzile, prevăzute de lege, nu au fost achitate de către proprietarii automobilelor menţionate. 

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie.

Menţionăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei.