Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă a comentat afirmațiile din Statele Unite despre „atacul nuclear preventiv”

Deputatul rus Anton Morozov a comentat declarațiile generalului Joseph Dunford despre necesitatea păstrării conceptului de atac nuclear preventive în doctrina de apărare a SUA.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Membrul comisiei Dumei de Stat pentru afacerile internaționale Anton Morozov a comentat, într-o discuție, afirmațiile președintele Comitetului Unit al șefilor statelor majore ale Forțelor Armate ale SUA, generalul Joseph Dunford, potrivit cărora Washingtonul nu trebuie să renunțe la politica efectuării unui atac nuclear preventiv.

O nouă cursă a înarmărilor? SUA vor testa rachete interzise după ieşirea din Tratatul INF

Potrivit lui, declarația lui Dunford demonstrează că doctrina militară a SUA, spre deosebire de cea rusească, include un șir de prevederi agresive, care permit utilizarea armei nucleare.

„Experiența demonstrează că SUA utilizează întotdeauna forța, în special, împotriva statelor mai slabe, pentru a-și minimaliza riscurile legate de implicarea în conflictele militare”, a declarat Morozov.

În același timp, deputatul a menționat că Rusia, în acest sesn, este amenințată într-o mai mică măsură.

Morozov a adăugat că SUA încearcă utilizeze o serie mare de măsuri pentru a-și arăta superioritatea militară.

“Ei au înțeles că Rusia reprezintă un adversar puternic în raporturile tehnico-militare și vor încerca să-și consolideze potențialul tehnic și militar pentru a-și menține pozițiile dominante și să nu admită schimbarea raportului de forțe în lume”, a conchis acesta.

Declarație: Germania este împotriva aducerii a noi rachete nucleare în Europa

Anterior Dunford a declarat că posibilitatea efectuării unui atac preventiv îngreunează procesul de decizie de contra-atac asupra SUA în tabăra inamicului.

În ianuarie a acestui an, în Congres au fost propuse două proiecte de limitare a drepturilor președintelui de efectuare a unui atac nuclear.

În trecut astfel de inițiative nu au avut niciun rezultat, însă situația s-a schimbat odată cu venirea la putere a lui Trump.

Mai mulți democrați au declarat că ar fi periculos păstrarea controlului armelor nucleare în mâinile noului președinte.