Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățenii vor plăti pentru serviciile prestate de ANSA

Tarifele sunt incluse în Nomenclatorului serviciilor prestate de către ANSA. Este vorba despre 142 de servicii, costul cărora variază între 3 lei și 1456 de lei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Au intrat în vigoare prevederile hotărârii Guvernului conform cărora Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) poate percepe tarife pentru o serie de servicii prestate.

ANSA: Controale inopinate la mai mulți agenți economici și întreprinderi din țară

De exemplu, costul unui act sanitar-veterinar pentru exportul unui lot de produse de origine animalieră de peste 10 tone este de 400 lei. Același certificat pentru un lot cuprins între 5 și 10 tone este de 280 lei.

Tarifele sunt incluse în Nomenclatorului serviciilor prestate de către ANSA. Este vorba despre 142 de servicii. Costul serviciilor prestate de ANSA variază între 3 lei și 1456 de lei.

Guvernul a aprobat și Metodologia de calculare a tarifelor la serviciile prestate. Documentul reglementează structura cheltuielilor, modul de calculare, aplicare și ajustare a costurilor serviciilor oferite de ANSA contra plată.