Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Accidente grave provocate de vremea rea: Poliția insistă, nu porniți acum la drum

Condițiile meteo complicate au îngreunat circulația rutieră, ceea ce a provocat mai multe accidente grave în ultimele 24 de ore.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Inspectorii de patrulare le reamintesc conducătorilor auto că în Moldova este valabilă în continuare avertizarea cod galben de ninsori, îndemnându-i insistent să nu pornească la drum.

Din rău în mai rău: ninsori puternice, viscol și ger năprasnic

Poliția informează că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5 accidente rutiere grave, soldate cu șase persoane traumatizate. Inspectorii de patrulare au fost nevoiți să intervină în șapte cazuri pentru a oferi ajutor.

Pe drumurile din țară au activat peste 170 de echipaje de patrulare și peste 360 de ofițeri INP.

Pe teritoriul țării ninge la această oră, se circulă cu viteză redusă în condiții de iarnă. Totuși, nu există nicio arteră blocată. Pe șoseaua Balcani a fost blocat un tir, însă a fost tractat de un automobil special, informează INP.

Polițiștii avertizează însă: codul galben de ninsori este încă valabil, nu porniți la drum.

O nouă alertă meteo: Avertizarea de ultimă oră a meteorologilor

De asemenea, inspectorii de patrulare la reamintesc șoferilor:
- să adapteze viteza;
- să păstreze distanţa între autovehicule;
- să se conformeze indicaţiilor agenţilor de patrulare;
- să circule cu prudență şi răbdare.

Totodată, de la ora 09:00, drumul Chișinău-Leușeni va fi curățat și presărat cu material antiderapant de toate serviciile din raioanele ce deservesc.

Respectiv va fi sistată integral, pentru maximul o oră, circulația transportului de mare tonaj pe acest segment. Activitățile sunt coordonate cu Administrația de stat a Drumului și Serviciul Vamal.