Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune de amploare a PCCOCS: Ce schemă au pus la cale doi moldoveni - Video

Doi moldoveni sunt învinuiți de contrabandă în proporții deosebit de mari - procurorii au depistat 36 kilograme de articole confecționate din argint și peste trei kilograme de bijuterii din aur.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. O schemă de contrabandă cu bijuterii din aur și argint a fost deconspirată de către procurorii PCCOCS și serviciile specializate ale Vămii.

N-o să-ți vină să crezi: Iată ce mărfuri sunt scoase prin contrabandă din Moldova

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 48 și respectiv 56 de ani, sunt învinuiți de contrabandă cu articole din metale prețioase, procurate din Turcia, în valoare de este cinci milioane de lei.

Potrivit procurorilor, unul dintre învinuiți era responsabil de transportarea bijuteriilor de contrabandă, iar celălalt le comercializa prin intermediul magazinelor specializate, deținute în mai multe localități din țară.

Bărbații au fost reținuți în urma unui flagrant realizat de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu subdiviziunile specializate ale Vămii, chiar în momentul transmiterii a patru kilograme de bijuterii din aur și peste două kilograme de articole din argint.

Tot atunci a fost înregistrată și transmiterea a peste 63 de mii de lei – taxa pentru transportarea bunurilor de contrabandă.

Organele de anchetă au monitorizat întregul traseu al învinuiților. Reținerea a avut loc pe o stradă din municipiul Chișinău.

Imediat după reținerea bărbaților, au avut loc descinderi la domiciliul și sediul întreprinderii administrate de proprietarul magazinelor, unde au fost depistate peste 36 kilograme de articole confecționate din argint și peste trei kilograme de bijuterii din aur, fără acte de proveniență.

Contrabandă în proporții deosebit de mari: Vezi ce făcea un agent economic - Video/Foto

Tot în cadrul perchezițiilor au fost descoperiți și ridicați peste 400 de mii de lei, care ar fi provenit din activitatea infracțională deconspirată.

Loturile de bijuterii au fost ridicate și vor fi transmise spre expertiză. Potrivit primelor estimări, valoarea articolelor depistate depășește suma de cinci milioane de lei.

Bărbații au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.