Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Totalurile întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski - Video

Președintele Igor Dodon a oferit mai multe detalii despre discuția purtată astăzi cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 dec - Sputnik. Marți, președintele Igor Dodon a avut o nouă întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Cei doi au și-au exprimat mulțumirea privind consolidare încrederii pe ambele maluri ale Nistrului.

”Am avut un dialog detaliat despre perspectivele de dezvoltare a programului de măsuri în vederea consolidării încrederii, precum și a eventualelor acțiuni care vor contribui la crearea condițiilor necesare pentru trecerea la procese mult mai importante, legate de identificarea unui model cuprinzător și definitiv de reglementare a conflictului transnistrean”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, a avut loc un schimb de opinii despre înțelegerile obținute între conducerea Moldovei și cea a Rusiei în privința simplificării substanțiale a regimului migraționist pentru locuitorii Moldovei. Totodată, au fost discutate noile posibilități de dezvoltare a relațiilor comerciale cu Rusia, în contextul anulării de la 1 ianuarie 2019 a taxelor vamale pentru un șir de poziții ale produselor agroalimentare din Moldova, acest lucru fiind și în interesul agenților economici din regiunea transnistreană.

Chestiunea transnistreană: Dodon se va întâlni cu Кrasnoselski

Părțile au reconfirmat importanța menținerii actualei operațiuni de pacificare ca factor de susținere a stabilității și liniștii în Zona de Securitate. Totodată, președintele Dodon și-a exprimat încrederea că pacificatorii vor contribui la crearea unei atmosfere benefice pentru asigurarea dreptului necondiționat al tuturor cetățenilor Republicii Moldova la libera exprimare a voinței în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Igor Dodon a anunțat despre inițiativa comună privind oportunitatea organizării unei ședințe în formatul de negocieri „5+2”, care ar contribui la consolidarea ulterioară a potențialului în vederea apropierii pozițiilor tuturor participanților la negocieri pentru consolidarea încrederii între părți și soluționarea problemelor existente.