Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Declarația privind Transnistria nu este un progres, dar este o etapă importantă

Ministrul de Externe al Federației Ruse consideră că declarația adoptată la Milano privind reglementarea diferendului transnistrean este importantă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Declarația adoptată la Consiliul miniștrilor de Externe OSCE privind reglementarea conflictului transnistrean nu reprezintă un progres evident, însă constată o disponibilitate de a continua identificarea unor căi de soluționare a acestuia, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, informează RIA Novosti.

„A fost adoptată declarația privind reglementarea diferendului transnistrean. Aceasta nu prezintă un progres evident, însă constată cel puțin o disponibilitate a tuturor participanților în procesul „5+2” de a continua să lucreze în acest format”, a declarat Lavrov la conferința de presă privind rezultatele ședinței Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai Statelor OSCE de la Milano.

Specialiștii europeni au analizat situația economică din Transnistria

La negocierile legate de reglementarea diferendului transnistrean în formatul „5+2” participă Moldova și Transnistria ca părți în conflict, Rusia, Ucraina, OSCE - în calitate de intermediari; Uniunea Europeană și SUA, ca observatori.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că este gata să se întâlnească până la sfârșitul acestui an cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, pentru a discuta problemele acumulate, inclusiv organizarea, îndată după Anul Nou, a unei întâlniri în formatul „5+2”.

Ultima întâlnire în acest format a avut loc în luna mai, la Roma.