Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Ce a decis Curtea Europeană de Justiție înainte de votul din Parlamentul britanic

Pe 11 decembrie, Parlamentul de la Londra ar urma să voteze Acordul de ieșire a Marii Britanii din componența Uniunii Europene.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Cu o zi înainte de votul pe Brexit din parlamentul britanic, din 11 decembrie, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) se va pronunţa, la ora 8:00 GMT, dacă Marea Britanie poate să se răzgândească, în mod unilateral, în privinţa retragerii sale din blocul comunitar, scrie Agerpres, cu referire la Reuters.

Ultima oră: Marea Britanie ar putea revoca unilateral „Articolul 50” din acordul Brexit

„Decizia, emisă cu o urgenţă neobişnuită, va interveni în ajunul unui vot crucial în parlamentul britanic referitor la aprobarea unui acord privind Brexit-ul negociat cu Bruxelles-ul de către premierul britanic Theresa May”, notează sursa citată.

Avocatul general al Curții Europene de Justiție, Manuel Campos Sánchez-Bordona, a anunțat marți că Regatul Unit poate revoca Articolul 50 privind Brexit în mod unilateral, anulând astfel divorțul fără a cere permisiunea altor țări. Avizul nu este obligatoriu.

Articolul 50 stipulează că orice stat membru este îndreptățit să decidă să părăsească Uniunea Europeană în conformitate cu propriile sale cerințe constituționale.