Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vizita la Paris l-a indispus: Donald Trump a certat-o pe Theresa May la telefon

Donald Trump a criticat-o dur pe Theresa May în timp ce zbura de la Paris. Totodată, presa americană notează că președintele SUA a fost indispus de călătoria efectuată în Franța.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a criticat-o dur pe prim-ministrul Marii Britaniei, Theresa May, în timp ce zbura spre Paris, scrie ziarul Washington Post.

Internauții discută despre cum s-au salutat Putin și Trump - Foto

Potrivit publicației, May i-a telefonat lui Trump, în timp ce acesta se afla la bordul avionului, pentru a-l felicita pentru rezultatele alegerilor intermediare, însă președintele american a reacționat cu un acces de furie.

Acesta i-a adresat lui May valuri de critici din cauza eforturilor slabe de descurajare a Iranului. De asemenea, el a întrebat-o pe May despre Brexit și s-a plâns pe acordurile comerciale cu statele europene, pe care le consideră injuste.

Ziarul mai menționează, cu referire la oficiali europeni și americani, că Theresa May a mai avut parte și cu alte ocazii de tratamente dure din partea lui Trump, însă de această dată “consilierii ei au fost șocați de dispoziția lui foarte proastă”.

Theresa May: planul propus de UE este inacceptabil pentru Regatul Unit

În afară de aceasta, se spune în articol, președintele american era mâhnit și în timpul vizitei sale la Paris. “Această călătorie l-a indispus și acum arde de nerăbdare să facă unele schimbări”, citează publicația afirmațiile unui oficial de la Casa Albă.

Trump a fost Paris pentru a participa la evenimentele dedicate celor o sută de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial. În timpul vizitei, Trump l-a atins și pe președintele Emmanuel Macron. În special, nemulțumirea lui Trump a fost provocată de taxele vamale mari, care complică vânzarea vinului american în Franța.

În afara de aceasta, el a criticat idea lui Macron de creare a unei armate europene pentru a apăra Europa de SUA, Rusia și China, invocând și nivelul scăzut al popularității președintelui francez.