Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va fi gata gazoductul Ungheni-Chișinău: Anunțul Transgaz

Reprezentanții companiei Transngaz au anunțat când urmează să fie finalizată investiția pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Inițial, finalizarea lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău era preconizată pentru sfârșitul anului 2018. În cadrul unui interviu pentru bursa.ro, reprezentanții Transgaz au anunțat când estimează finalizarea conductei Ungheni-Chișinău.

”Termenul estimat de finalizare a inves­tiţiei este decembrie 2019”, au declarat reprezentanții companiei.

Moldoveni din zeci de localități, expropriați din cauza gazoductului Ungheni-Chișinău

Potrivit lor, proiectul Ungheni - Chişinău reprezintă o importantă inves­tiţie pentru creşterea securităţii energetice a Republicii Moldova, pentru asigurarea aprovizionării cu gaze naturale a celei mai mari zone de consum din Republica Moldova, municipiul Chişinău, dintr-o sursă alternativă de gaze naturale, şi constă în prelungirea interconectării existente (Iaşi-Un­gheni) cu o conductă de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni- Chişinău.

Totodată, cei de la Transgaz au ținut să sublinieze că odată cu preluarea de către stat a unei cote de 90% din profitul net al Transgaz va avea un impact negativ asupra Trans­gaz de a finanţa un amplu program de investiţii. Astfel, menţinerea cotei de repartizare de 90% din profitul net sub formă de dividende va determina creşterea gradului de îndatorare al companiei, care va fi obligată să se împrumute suplimentar.

Anunțul bombă făcut de premierul Filip privind soarta companiei Vestmoldtransgaz

Din întreprindere de stat în S.R.L.: Contractul de vânzare a Vestmoldtransgaz, semnat>>>

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”, prin care SRL „Eurotransgaz” și-a asumat obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.