Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Artificial sau natural: Autoritățile au decis ce fel de brad va fi instalat în PMAN

Autoritățile au decis în acest an împreună cu locuitorii țării ce fel de brad să fie instalat în PMAN de sărbătorile de iarnă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Capitalei s-a luat decizia ca Pomul de Crăciun care va fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale în acest an să fie unul artificial.

Reîncepe epopeea bradului: Iată cu ce propunere a venit administrația Primăriei Capitalei

Decizia a fost luată după ce pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Capitalei a fost lansat un sondaj în care locuitorii țării au fost întrebați „Ce fel de brad ar trebui să fie instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de sărbătorile de iarnă – brad natural sau brad artificial”.

În urma sondajului, 87% dintre cetățeni au votat pentru brad artificial. Sondajul a fost realizat în perioada 5 – 15 octombrie. Bradul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi inaugurat pe data de 1 decembrie 2018.

Anul trecut, mult lăudatul și mult așteptatul Pom de Crăciun din centrul Capitalei s-a dovedit a fi o urâțenie, chiar dacă a fost adus de departe, de prin Carpații din Ucraina. Și asta după ce s-a anunțat că bradul care va fi adus va fi cel mai mare și mai frumos Pom de Crăciun instalat vreodată în Chișinău. Pomul a fost transportat tocmai din Ivano-Frankivsk. Pe drum, copacul a fost deteriorat rău, așa că arăta jalnic. 

Trebuie să știi asta! Sfaturi utile pentru păstrarea bradului de Crăciun>>>

Primarul general interimar al Capitalei de atunci, Silvia Radu, a dispus ca bradul să fie scos din Piața Marii Adunări Naționale, la puțin timp după ce a fost instalat. Ulterior, Silvia Radu a cumpărat alt brad din proprii bani care a fost instalat în PMAN.