Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a trimis o cerere Rusiei privind scutirea de taxe vamale a mărfurilor din Moldova

Produsele pomilegumicole ar putea deveni mai competitive pe piețele din Rusia și din țările Uniunii Vamale.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. Igor Dodon le-a solicitat autorităților Federației Ruse să scutească de taxe vamale unui șir de categorii de produse alimentare care provin din Moldova. Președintele Republicii Moldova a anunțat că a făcut acest demers în cadrul unei emisiuni în direct la postul de televiziune „Accent TV".

Oamenii de afaceri din Moldova își doresc să exporte mai multe produse în Rusia

„Îi voi convinge pe partenerii noștri ruși să anuleze taxele vamale la produsele pomilegumicole; este vorba de anumite tipuri de mărfuri, inclusiv merele, conservele și vinurile", a spus Dodon. 

Șeful statului a menționat că rezultatele examinării de către Rusia a acestei solicitări vor fi cunoscute în timpul vizitei sale la Moscova. Potrivit președintelui Moldovei, procedurile tehnice de ridicare a taxelor vamale pot fi finalizate în câteva luni.

Relațiile comerciale dintre Republica Moldova și Rusia s-au complicat după intrarea în vigoare a Acordului de Asociere Moldova — UE, fapt care a încălcat sistemul existent de colaborare economică a țării noastre cu țările CSI și ale Uniunii Vamale.