Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vrăjitoare, în Chișinău? Iată ce i-au făcut unei femei – Procuratura a pornit dosar

Nu este o glumă: În Chișinău operau două femei, mamă și fiică, care susțineau că au capacități extrasenzoriale, puteri miraculoase de vindecare, de înlăturare a aurei negative și că pot să-i ajute pe oameni să-şi găsească fericirea. Bineînțeles, totul contra plată.
Sputnik

CHIŞINĂU, 18 sept — Sputnik. O femeie din Capitală, care pretinde că este clarvăzătoare, în vârstă de 62 de ani, va compărea pe banca acuzaților pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală şi a transmis Justiției dosarul de învinuire a acesteia.

Greu de imaginat: ”Clarvăzători” din Moldova, arestați la Moscova

Potrivit Secției Relații Publice a Procuraturii Generale, procesul penal a fost pornit în baza plângerii depuse de o locuitoare a Capitalei, care a reclamat-o atât pe clarvăzătoarea de 62 de ani, cât și pe fiica ei.

Potrivit procurorilor, în anii 2014-2017, "învinuita, împreună cu fiica sa, şi-au promovat prin internet capacitățile extrasenzoriale, susținând că au puteri miraculoase de vindecare, că pot să-i ajute pe oameni să-şi găsească fericirea".

Persoanele care aveau nevoie de astfel de servicii, erau invitate la domiciliul celor două "clarvăzătoare", unde, prin înșelăciune, erau determinate să achite câte 100 de lei pentru o „primă ședință de vindecare". Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare, acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau că vor face vrăji care vor duce la decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familia acesteia.

Uluitor: Ce a declarat clarvăzătorul Ziraddin Rzaev despre cazul surorilor Haciaturian

În acest mod, învinuitele au dobândit de la o femeie bunuri de peste 380 de mii de lei. Mai mult decât atât, fiind presată psihologic de către învinuite de „înlăturare a aurei negative", victima a împrumutat, în repetate rânduri, sume mari de bani de la bancă, dar şi de la rude, fără a spune pentru ce îi trebuie atâția bani.

În prezent, inculpata se află în arest la domiciliu, iar dacă va fi recunoscută vinovată, ea riscă de la 8 până la 15 ani închisoare, cu obligarea de a restitui victimei bunurile dobândite ilicit.

Procurorii, în comun cu Direcţia Poliţie a Capitalei, continuă urmărirea penală în privinţa fiicei inculpatei, care este anunţată în căutare, dosarul în privinţa acesteia fiind disjuns într-o procedură separată.

Procuratura nu exclude că în urma escrocheriilor inculpatelor au avut de suferit mai multe persoane, de aceea, le îndeamnă pe victime să denunțe cazurile la Poliție și Procuratură.