Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiscul le-a bătut la ușă și i-a întrebat dacă au chiriași – vezi ce a urmat

Inspectorii fiscali au aplicat amenzi de mii de lei persoanelor care au dat în chirie bunurile imobile și nu au declarat la stat venitul obținut.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Peste 464 de mii de lei au fost colectați de Serviciul Fiscal de Stat în urma controalelor fiscale a persoanelor fizice care dau în locațiune bunurile imobiliare. 

Păzea! Fiscul a început să verifice ce salarii primiți

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat, în perioada ianuarie-iulie, o campanie de informare a cetățenilor cu privire la prevederile legislației în vigoare în partea ce ține de darea în chirie/locațiune/arendă a bunurilor imobile.

În cadrul acțiunilor desfășurate de către autoritatea fiscală națională au fost identificate 2 427 de persoane fizice proprietari care transmit în chirie bunurile imobile și au fost demarate acțiuni de conformare față de ele. În același timp, s-au efectuat controale fiscale la 234 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 382,7 mii de lei, penalități – 55,7 mii de lei și amenzi – 26 de mii de lei.

În perioada ianuarie – iulie,  s-a constat înregistrarea a 4 994 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile.