Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evoluții surprinzătoare pe piața valutară: Ratele de schimb în Moldova

Pe piață valutară se înregistrează iarăși fluctuații: iată ce rate de schimb a stabilit Banca Națională a Moldovei pentru joi, 2 august.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Banca Națională a Moldovei a prezentat cursul valutar oficial pentru 2 august. Potrivit datelor publicate, piața valutară din Moldova este iarăși cuprinsă de neliniște: toți jucătorii au cedat pozițiile în raport cu moneda națională.

La schimbul valutar va trebui să spuneți cum vă cheamă, unde trăiți și unde lucrați

Surprinde în continuare moneda europeană. În doar 24 de ore, euro s-a depreciat în raport cu leul moldovenesc cu 9 bani, stabilindu-se la nivelul de 19,3404 lei. Pe parcursul unei luni, euro a cedat aproximativ 1,4%.

Și dolarul continuă să scadă. În 24 de ore moneda americană a mai pierdut doi bani și costă acum 16,5494 lei. Într-o lună, dolarul s-a ieftinit circa cu 1,8%.

Joi se înregistrează o scădere a ratei de schimb și pentru alte valute. Astfel, grivna ucraineană poate fi cumpărată cu 0,6134 lei.

Rubla rusească costă 0,2630 lei, iar leul românesc — 4,1826 lei moldovenești.