Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ordin de sus: Iată ce le-a solicitat Filip vameșilor și polițiștilor de Frontieră

Premierul Pavel Filip anunță data limită până când agenții economici din stânga Nistrului care doresc să efectueze exporturi vor putea să se înregistreze la Agenția Servicii Publice - iată ce le-a solicitat vameșilor și polițiștilor de Frontieră.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Pe data de 18 iulie expiră termenul de aplicare a scutirilor de plata taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, care efectuează operațiuni de import-export prin punctul de trecere a frontierei Pervomaisk-Cuciurgan și care nu sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice.

Facilități la punctele comune de control vamal pentru agenții economici din Transnistria

În cadrul unei ședințe de lucru cu autoritățile responsabile de managementul integrat al frontierei de est a țării, premierul Pavel Filip a anunțat că acest termen urmează a fi prelungit până pe 1 ianuarie 2019.

Premierul a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane și verificarea condițiilor administrative.

Poliția de Frontieră, cât și Serviciul Vamal urmează să inițieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activității. Premierul a menționat că, în comun cu autoritățile din Ucraina, vor fi depuse eforturi pentru grăbirea semnării protocoalelor privind demararea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean.

Potrivit statisticii, aproximativ 2500 de companii din regiunea transnistreană sunt deja înregistrate în Republica Moldova și activează ca agenți economici moldoveni.