Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lucruri ciudate se întâmplă în Parlamentul de la Chișinău

Deputații de la Chișinău mai au de muncit încă o lună, după care vor ieși în vacanța de vară care va dura până în toamnă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 iunie – Sputnik. Deputații de la Chișinău s-au întrunit astăzi în ședință plenară. Pe ordinea zi a ședinței figurează mai multe proiecte de lege, printre care cel care se referă la modificarea acordării indemnizațiilor și altor prestații sociale pentru militari, angajații MAI, CNA, Concepția națională de dezvoltare a mass-media și proiectul de modificare a Codului Audiovizualului al Republicii Moldova.

Pe cine vor numi deputații joi într-o nouă funcție

Ședința a început la ora 10:00, iar înainte de aceasta unii deputați au donat sânge în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge, care este marcată astăzi, 14 iunie. 

Timp de aproape o oră și jumătate, deputații au dezbătut toate proiectele de lege care erau incluse pe ordinea de zi a ședinței plenare. Discuțiile s-au încheiat aproape de ora 11.30. Din motive neclare însă votul asupra acestor proiecte a fost stabilit pentru ora 13:00, așacă deputații și-au luat o pauză ciudată de o oră și jumătate. 

Cert este că din sala de ședințe a Parlamentului lipseau un șir de aleși ai poporului. Nici în prezidiul Parlamentului nu erau toți deputații. Ședința a fost prezidată doar de președintele Parlamentului Andrian Candu, iar vicepreședinții Vladimir Vitiuc și Valeriu Ghilețchi erau lipsă. 

La un moment dat, Andrian Candu a greșit numele unui deputat care urma să intervină cu o întrebare și s-a adresat către acesta cu ”domnul Vitiuc”, după care și-a cerut scuze și a declarat că ”îl aștept să vină odată în Parlament”, referindu-se la vecinul său din prezidiu – Vladimir Vitiuc.