Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția directorului ANRE la decizia Judecătoriei Chișinău

Directorul ANRE a comentat decizia Judecătoriei Chișinău de a suspenda ordinul de majorare a prețurilor plafon la carburanți.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, susține că se va conforma deciziei magistraților de a suspenda ordinul de majorare a prețurilor plafon la benzină și motorină, însă consideră că ANRE a stabilit legal prețurile.

Iată ce se va întâmpla în următoarele zile cu prețul carburanților - Au decis magistrații

Șeful ANRE, Tudor Copaci, a declarat pentru Radio Chișinău că nu vrea să comenteze această decizie și nici de ce Ministerul Economiei și Infrastructurii a invocat necesitatea consultărilor publice în vederea stabilirii prețurilor plafon la benzină și motorină.

„Decizia va fi executată și nu pot s-o comentez. Noi ne facem datoria în baza metodologiilor legale, fără abateri de la lege și considerăm că o facem corect, dar deciziile instanțelor nu pot fi comentate. Ele trebuie să fie executate", a declarat directorul ANRE, Tudor Copaci.

Menționăm că, Judecătoria Chișinău a anulat ordinul emis ieri de către Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind majorarea prețurilor plafon la carburanți în urma unei sesizări parvenite din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii.