Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Berlin: Dorința lui Trump de a readuce Moscova în G8 va diviza Europa

Propunerea lui Donald Trump de a readuce Rusia în G8 va diviza Europa, consideră secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Germania, Niels Annen.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 iun — Sputnik. Declarația președintelui american, Donald Trump, despre necesitatea readucerii Rusiei în G8 amenință Europa cu o nouă divizare, a declarat la postul de televiziune ZDF secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Niels Annen.

Ce se întâmplă cu prețul la aur în ajunul Summitului G7

"Drept răspuns la această postare și provocare a domnului Trump la G7 — dacă Rusia nu va face niciun pas în întâmpinare, iar noi o vom invita, nimeni nu va înțelege acest lucru. Suntem un grup care apără niște valori comune. În această situație, nu trebuie să admitem o nouă divizare a Europei, pentru că mulți nu vor fi de acord cu o astfel de decizie", a declarat el.

Anterior, Trump a declarat că G8, care ar presupune participarea Rusiei, ar fi mai eficient decât un G7. Această idee a fost susținută de prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte.