Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medicii vor fi monitorizați: Declarația ministrului Sănătății făcută la Călărași

Ministrul Sănătății a anunțat măsurile care urmează a fi întreprinse în procesul de reformare a asistenței medicale primare și celei spitalicești.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Ministrul Sănătății, Svetlana Cebotari, a declarat că managerii instituțiilor medicale vor fi monitorizați și apreciați în funcție de gradul de ”satisfacție a pacienților”. Declarația a fost făcută în cadrul unei vizite de lucru în raionul Călărași.

„De comunicarea și etica deontologică a medicilor este direct responsabil managerul instituției, de aceea activitatea acestora va fi monitorizată prin prisma satisfacției pacienților", a declarat ministrul în discuții cu conducătorul instituției medicale din Călărași.

Moldovenii plătesc cu propria viață și sănătate neglijența angajatorilor

Potrivit ministrului, pacienții trebuie să beneficieze de servicii medicale calitative, accesibile și prietenoase. Totodată, Cebotari a accentuat că pacienții trebuie să se simtă în siguranță în sistem și să fie tratați ca individualitate.

Ministrul a mai precizat că asistența medicală primară și cea spitalicească urmează să fie reformată, astfel încît să fie motivați și medicii de a lucra în sistem, dar și pentru a asigura acordarea serviciilor medicale calitative conform necesităților populației.

Potrivit Ministerului Sănătății, în 2018, va fi reînoit parcul de ambulanțe și modernizate punctele de asistență medicală de urgență.