Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tot mai mulți moldoveni își depun banii la bancă

Moldovenii nu mai vor să țină banii la ciorap și preferă să depună economiile la bancă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Pe parcursul trimestrului întâi al anului curent, în sectorul bancar a continuat tendința de creștere a soldului depozitelor, potrivit datelor prezentate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

Se înăspresc condițiile pentru cei care acordă credite

Conform rapoartelor, soldul depozitelor s-a majorat cu 1,1 la sută, constituind 60,6 miliarde de lei, dintre care depozitele persoanelor fizice au constituit 65,9 la sută, depozitele persoanelor juridice – 33,8 la sută și depozitele băncilor – 0,3 la sută. Cel mai mare impact asupra majorării depozitelor au avut-o creșterea depozitelor persoanelor juridice cu 389,2 milioane de lei. De asemenea, s-a majorat și soldul depozitelor persoanelor fizice cu 280,6 milioane de lei.

Din totalul depozitelor, 57,3 la sută a revenit depozitelor în lei, soldul cărora era la sfârșitul lunii martie — 34,7 miliarde de lei. Soldul depozitelor în valută au crescut pe parcursul trimestrului întâi cu 258,5 milioane de lei, alcătuind 25,9 miliarde de lei.