Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a numit un șef mare în sistemul judecătoresc din Moldova

Deputații de la Chișinău au susținut cu 53 de voturi candidatura lui Ion Druță la funcția de președinte al CSJ.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Judecătorul Ion Druță a fost numit, joi, 3 mai, de Parlament, în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Candidatura lui Druță a fost susținută de 53 de deputați din 95 prezenți în sală.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova are un nou președinte

Președintele Curții Supreme de Justiție este numit pentru  o perioadă de patru ani. Candidatura lui Ion Druță a fost selectată în urma concursului desfășurat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Ion Druță are 51 de ani. Din 2013 și până în prezent a fost magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Anterior a deținut funcția de președinte la Judecătoria Botanica, municipiul Chișinău.  

Potrivit declarației de avere pentru anul 2017, Druță a obținut de la locul de muncă un venit de peste 251 de mii de lei. Magistratul deține o casă de locuit cu suprafața de peste 185 de metri pătrați, un apartament și două terenuri. 

Druță mai are în posesie două autoturisme de model Toyota și Honda. Judecătorul a mai declarat active financiare în lei și euro, dar și o datorie de 50 de mii de euro, contractată în anul 2016.  

Funcția de președinte al CSJ a rămas vacantă după ce Mihai Poalelungi a fost numit de CSM în funcția de judecător la Curtea Constituțională.