Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată țara în care este produsă cea mai bună bere din lume

Potrivit unui studiu realizat de Skyscanner, turiștii ruși sunt siguri că cea mai gustoasă băutură „cu guler” se produce în Cehia.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. În pragul sezonului de vacanță și a ieșirilor în aer liber, a fost realizat un sondaj printre turiștii ruși, aceștia fiind întrebați care este berea pe care o consideră cea mai bună.

Apel al autorităților: Nu amestecați berea cu votca!

Astfel, pe primul loc se află cea produsă în Cehia. Aproape jumătate (44%) dintre turiștii ruși au declarat unanim că cea mai bună bere trebuie căutată anume în această țară. Nu mai puțin faimoasa este bere germană, la a cărei producere în Germania se permite, încă din 1516, să fie utilizată exclusiv apa, hameiul, malțul și drojdia. Aceasta i-a cucerit pe 23 la sută dintre amatorii de bere ruși. Belgia s-a plasat pe locul trei, cu 18% dintre opțiunile respondenților.

În top-10 țări cu cea mai gustoasă bere au intrat Irlanda (6%), Marea Britanie (2,3%), Olanda (1,8%), Scoția și Japonia (câte 1,3%), Mexic (1,2%) și SUA (1%).