Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veteranii de război din Republica Moldova vor avea legitimații noi

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a iniţiat schimbarea legitimaţiilor pentru veteranii de război.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Ministerul Apărării al Republicii Moldova a iniţiat acțiunile de pregătire pentru implementarea procesului de schimbare a legitimațiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou.

Potrivit secretarului de stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învățământ militar și planificare a resurselor, Vladimir Iliev, printre primele acţiuni realizate a fost încheierea de către Ministerul Apărării şi Agenţia Servicii Publice a contractului privind confecţionarea legitimaţiilor de tip nou.

Moldova mărește considerabil bugetul alocat pentru apărarea națională

A fost constituită Comisia Interdepartamentală pentru Asigurarea Schimbării și Eliberării Legitimației de Veteran de Război, cu aprobarea componenţei şi cadrului normativ departamental, ce reglementează organizarea şi funcţionarea acesteia, precum şi a instrucţiunilor ce stabilesc mecanismul de eliberare, înmânare, retragere, evidenţă şi păstrare a legitimaţiilor de veteran de război.

”Comisia urmează să evalueze numărul real de veterani de război, iar până la data de 31 decembrie 2020 să finalizeze procesul de substituire a legitimaţiilor”, a declarat Iliev.

În anul 2018, vor fi confecţionate 15 mii de legitimaţii de tip nou. 

Acţiunea de schimbare a legitimaţiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou se desfăşoară în contextul realizării Planului „Memorie. Onoare. Respect”.