Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Termenul de achitare a primei de asigurare obligatorie, prelungit: Vezi până la ce dată

Compania Națională de Asigurări în Medicină a prelungit termenul de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. CNAM a extins până la data de 2 aprilie termenul în care moldovenii pot achiziționa, cu reduceri, polița de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Problema a fost soluționată: Polița medicală poate fi cumpărată și la Poștă

Potrivit unui comunicat al instituției, anual, perioada de achitare a primei de asigurare în sumă fixă expiră pe 31 martie, dar deoarece în 2018 această dată cade sâmbătă, zi de odihnă, ultima zi de achitare a fost transferată pentru luni, 2 aprilie.

Amintim că, până la această dată, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50% și 75% din valoarea primei.

În Moldova dacă nu ai poliță medicală poți face și pușcărie>>>

După 2 aprilie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de lege vor achita primele în mărime integrală, inclusiv amenda și penalitatea, iar statutul de asigurat va fi activat după șapte zile din momentul achitării.