Scandal de proporţii: Facebook înregistrează orice mișcare a utilizatorilor

Scandalul în care este implicată rețeaua de socializare Facebook ia amploare.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Rețeaua Facebook stochează informații, inclusiv istoricul de apeluri și mesajele private. Astfel, mai mulți utilizatori au descoperit că gigantul Facebook a stocat „jurnale" complete ale apelurilor de intrare și de ieșire, la fel și ale mesajelor text.

Facebook atacată în judecată după scandalul "Cambridge Analytica"

Mai multe persoane au raportat că le-au fost stocate date precum contactele din agendă, evenimentele sociale din calendarele personale și chiar zilele de naștere ale prietenilor, scrie Bloomberg.

Descoperirea a venit după ce sute de utilizatori ai rețelei de socializare au încercat să-și șteargă profilurile în urma scandalului „Cambridge Analytica". Facebook încurajează oamenii să-și dezactiveze profilul, iar când aceștia vor să-l șteargă definitiv — datele personale sunt deja stocate pe serverele companiei.

Creatorul WhatsApp cere să renunțăm la Facebook. Noul hashtag #deletefacebook>>>

Astfel, atunci când utilizatorii solicită ștergerea definitivă a conturilor, Facebook sugerează: „Este posibil să doriți să descărcați o copie a informațiilor dvs de pe Facebook" — ceea ce indică în mod clar faptul că orice mișcare a utilizatorului este înregistrată.