Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 17 țări se alătură Washingtonului

Decizia Washingtonului îi vizează pe 60 de diplomați ruși, 12 dintre care erau parte a misiunii ONU.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 mar — Sputnik. Statele Unite au anunțat expulzarea a 60 de diplomați ruși în legătură cu cazul de otrăvire a fostului ofițer GRU Serghei Skripal, stabilit în Marea Britanie, anunță RIA Novosti cu referire la un înalt funcționar de la Casa Albă.

Serghei Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal

"Expulzăm 48 de reprezentanți ai misiunii diplomatice și 12 reprezentanți ai misiunii ONU. În total, e vorba de 60 de diplomați", transmite RIA Novosti.

Săptămâna trecută, liderii statelor UE au adoptat o declarație comună care vizează cazul de otrăvire a agentului rus în apropiere de localitatea Salisbury, în care își exprimă susținerea față de constatările Guvernului Britanic privind „implicarea probabilă" a Federației Ruse în acest caz.

Totodată, Consiliul European a convenit asupra deciziei de rechemare pentru consultări a reprezentantului diplomatic al UE în Federația Rusă.

Tot astăzi, au fost expulzați mai mulți diplomați ruși din 16 state.