Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zi decisivă pentru Chiril Lucinschi. La 4 aprilie își află sentința

A fost fixată data pronunțării sentinței în privința fostului deputat Chiril Lucinschi.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță că, în data de 4 aprilie, ora 10:00, în cadrul Judecătoriei Buiucani, va fi pronunțată sentința în privința lui Chiril Lucinschi. Fostul deputat este învinuit de spălarea banilor în proporții deosebit de mari și fals în declarații.

Chiril Lucinschi riscă să stea după gratii șase ani și jumătate

În cadrul ședinței din 15 martie s-au desfășurat dezbaterile judiciare, iar învinuitul și-a spus ultimul cuvânt. Lucinschi nu își recunoaște vina.

Procurorul de caz a solicitat în instanță privarea de libertate a lui Chiril Lucinschi pe o perioadă de 6 ani și jumătate pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani; pentru fals în declarații – amendă în mărime de 550 de unități convenționale, echivalent a 27.500 de lei; confiscarea sumei de 23.000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor, precum și 1/2 cote-părți a învinuitului din 2 terenuri și o casă de locuit din municipiul Chișinău.

Lucinschi pledează nevinovat, dar va mai sta 30 de zile în arest la domiciliu>>>

În privința lui Lucinschi a fost prelungită măsura preventivă – arest la domiciliu.