Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bomba lansată de Silvia Radu. Iată cum sunt fraieriți chișinăuienii

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a afirmat că de când a preluat interimatul la administrația Capitalei a primit un șir de scrisori și apeluri îngrijorătoare din partea chișinăuienilor. Iată ce au reclamat aceștia.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a făcut o declarație bombă cu privire la tarifele pe care le achită chișinăuienii pentru consumul de apă potabilă. Edilul susține că întreprinderea Apă-canal Chișinău ”taxează adițional și abuziv consumatorii pentru ca să-și acopere pierderile și proasta gestiune”. 

Ce a răspuns Silvia Radu când cineva i-a vorbit despre o mită de 2 mii de euro

Silvia Radu a afirmat că de când a preluat interimatul la administrația Capitalei a primit un șir de scrisori și apeluri îngrijorătoare din partea chișinăuienilor, prin care o anunță că sunt impuși să plătească în fiecare lună de 3-4 ori mai mult pentru consumul de apă pe care îl au.

”Ei îmi spun: noi plătim consumul nostru de apă de 3-4 ori mai mult decât ne arată contorul”, a declarat Radu. 

În opinia primarului interimar, aceasta se întâmplă din cauza unei breșe în legislația națională. 

”Este o lacună în legislație care trebuie înlăturată la nivel de Guvern. Nu cred că Guvernul Republicii Moldova nu vrea să facă acest lucru. Cred că pur și simplu nu s-a pus această problemă pentru a fi soluționată, fiindcă este mult mai simplu pentru compania Apă-Canal să își acopere pierderile și proasta gestiune prin taxarea adițională și abuzivă a consumatorilor”, a declarat primarul.

Silvia Radu a făcut un anunț bombă. Urmează disponibilizări masive la Pirmărie>>>

În prezent, un metru cub de apă livrat consumatorilor casnici de întreprinderea Apă-Canal Chișinău costă 10,69 de lei.