Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Emoționant: O preoteasă și cele 7 fiice ale sale, felicitate cu prilejul zilei de 8 Martie

Soția preotului moldovean Dmitrii Burguvan și cele șapte fiice ale sale, care s-au mutat cu traiul în regiunea Arhanghelsk din Rusia, au fost felicitate cu prilejul zilei de 8 martie. Iată ce le-a urat ruvernatorul regiunii.
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 mart — Sputnik. Soția preotului Dmitrii Burguvan și cele șapte fiice ale sale au fost felicitate cu prilejul zilei de 8 Martie de către guvernatorul regiunii Arhanghelsk, Igor Orlov, potrivit anunțului făcut pe pagina Eparhiei de Arhanghelsk.

Demnitarul le-a oferit mai multe daruri și invitații la concertul susținut de Orchestra Simfonică a Teatrului Mariinsky, dirijată de Valery Gergiev.

”Rolul pe care îl are femeia poate fi observat mai ales în asemenea familii frumoase — protectoarea căminului, gingașă, bună, grijulie, călăuză și un bun exemplu pentru fiicele sale. Este îmbucurător că numărul unor asemenea familii este în creștere în regiunea noastră”, a declarat guvernatorul.

Marș pentru Viață 2018: Îndemnul unei femei - a fi pro-viață înseamnă a fi pro-femeie

Familia părintelui Dimitri s-a stabilit cu traiul în Rusia în anul 2014. Eparhia de Arhanghelsk le-a oferit un apartament, iar cu sprijinului autorităților locale și-au procurat un automobil pentru întreaga familie.

De asemenea au beneficia de un sprijin de 2 milioane de ruble pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, bani cu care și-au procurat o casă în raionul Holmogor. În plus, familia beneficiază de susținere financiară pentru alimentația școlară, haine, transport spre instituția de învățământ, dar și de înlesniri la plata serviciilor comunale.