Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Krasnoselski: Transnistria este gata pentru alegerile președintelui Rusiei

Liderul Transnistriei a luat cuvântul la forumul "Вместе с Россией" („Împreună cu Rusia”) care a fost organizat la Moscova de Fundația „Русский мир” („Lumea rusă”).
Sputnik

TIRASPOL, 6 mart — Sputnik, Irina Leahova. Transnistria este gata de alegerile președintelui Rusiei și va face față numărului mare al doritorilor de a vota, dată fiind tradiționala activitate electorală intensă a rușilor din această regiune, a spus liderul transnistrean la Forumul "Вместе с Россией", care a fost organizat la Moscova de Fundația „Русский мир".

Potrivit lui Krasnoselski, consolidarea relațiilor dintre Transnistria și Rusia pe toate direcțiile are o importanță strategică pentru însăși Federația Rusă. Doar transnistrenii sunt foarte activi din punct de vedere electoral. Liderul de la Tiraspol a menționat că în această regiune locuiește una dintre cele mai mari diaspore ruse.

Rusia va deschide în Moldova secții electorale suplimentare pentru alegerile prezidențiale

„Numărul cetățenilor Federației Ruse stabiliți în Transnistria a depășit demult cifra de 220 de mii și noi contribuim considerabil la alegerile președintelui Federației Ruse sau a deputaților în Duma de Stat a acestei țări.

Sunt convins că toate cele 24 de secții electorale deschise în Transnistria vor demonstra din nou o prezență înaltă la urne. Iar poporul știe cu cine să voteze, vă asigur", a menționat Krasnoselski. Totodată, acesta a atras atenția asupra nivelului înalt al colaborării cu ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, precum și asupra relațiilor bine puse la punct cu Comisia Electorală Centrală a Rusiei. „Totul este pregătit.

Toate mecanismele funcționează. Este, pur și simplu, imposibil ca alegerile președintelui Rusiei să fie compromise", a dat asigurări Krasnoselski în fața participanților la forum.