Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fenomen tot mai răspândit în secolul XXI: Ce fac bogații lumii

În timp ce majoritatea dintre noi sunt în goană după bani, faimă și joburi bune, unii oameni, care au gustat din plin luxul vieții, renunță la tot, își iau familiile și se retrag în sălbăticie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 mart — Sputnik, Silvia Zavadovschi. Sociologul Natalia Vladicescu a explicat pentru Radio Sputnic Moldova de ce oamenii ajung să ia astfel de decizii, dar și încotro se îndreaptă lumea în care trăim.

„Din punct de vedere social, este o suprasolicitare socială. Persoanele care iau o astfel de decizie sunt permanent în stres. Sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă, dar și de puținul timp pe care îl pot petrece cu persoanele dragi. Persoanele își dedică tot timpul pentru activități care doar le aduc profit și mai puțin sunt preocupați de propria persoană, de familie sau prieteni", spune sociologul Natalia Vladicescu.

Cinci pericole de moarte care te pasc atunci când mergi la Țâpova

Sociologul spune că, de cele mai multe ori, persoanele care iau astfel de decizii, au un nivel ridicat de trai.

„Ei ajung la 30-40 de ani și constată că timpul trece foarte rapid și ei nu reușesc să-și trăiască viață. Persoanele respective au o anxietate sporită. Ajung în depresie și își caută rostul în această lume. Când se retrag, ei au posibilitatea să-și reevalueze convingerile lor. În această lume solicitată, noi uităm să ne trăim viața. Preferăm să trăim cu trecutul sau cu viitorul. Acest fenomen este mai des întâlnit în rândul persoanelor care au atins un anumit nivel. Și aici mă refer la persoanele care au fost manageri în companii internaționale, care au avut anumite succese, dar care au ajuns să fie suprasolicitate", adaugă Natalia Vladicescu.

De ce este indicat să petrecem mult timp în natură cu întreaga familie

Sociologul subliniază că deciziile acestor persoane trebuie respectate, atât timp cât ei nu-și pun viața lor, dar și a apropiaților, în pericol.

Precizăm că fenomenul dat este tot mai răspândit în Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada și Maxic. În ultima perioadă, și în țara noastră sunt înregistrate tot mai multe cazuri când oamenii renunță la viața de oraș pentru a se retrage să locuiască pe la mănăstiri sau în natură.