Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin: sancțiunile aplicate față de Rusia vor fi anulate când Moscova va deveni slabă

Referindu-se la introducerea sancțiunilor, vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a menționat că, după toate probabilitățile, această măsură a nu a fost aplicată întâmplător.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. Pentru Rusia, problema sancțiunilor a fost și rămâne una dureroasă. Potrivit vicepremierului Federației Ruse Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti, această măsură a fost aplicată pentru totdeauna.

„Pentru totdeauna… Sancțiunile sunt reacția dușmanului înverșunat față de consolidarea noastră. Ele vor fi ridicate doar în cazul în care noi vom deveni iarăși slabi", a spus politicianul.

Potrivit acestuia, pentru Rusia sancțiunile sunt o șansă de a-și manifesta cele mai bune trăsături ale caracterului național.

Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat pe 2 august 2017 Legea privind Contracararea adversarilor Americii prin intermediul sancțiunilor, îndreptată împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. În toamna anului 2017, administrația de la Casa Albă a prezentat lista persoanelor și organizațiilor din sectorul apărării și de informații al Rusiei, urmând ca pentru tranzacții „importante" cu acestea să fie aplicate sancțiuni. Realizarea legii respective a început pe 29 ianuarie 2018. Departamentul de stat a anunțat că legea va constitui un element de reținere pentru întreprinderile și persoanele fizice care vor dori să încheie contracte cu companii din Rusia, iar Legea a provocat deja pierderi de miliarde pentru sectorul rus al apărării.

Relațiile dintre Federația Rusă și țările occidentale au degradat în contextul situației din Ucraina și a celei din jurul Crimeii. Învinuind Rusia de ingerință, Occidentul a impus sancțiuni împotriva acesteia. Moscova a luat măsuri de răspuns, adoptând politica importului de substituție și a declarat în repetate rânduri că discuțiile în limbajul sancțiunilor sunt contraproductive. În ultima perioadă, în țările UE sunt auzite tot mai frecvent opinii privind necesitatea anulării sancțiunilor față de Rusia.