Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chiril Gaburici vine în Parlament. Vineri va fi examinată moțiunea simplă

Moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, va fi examinată săptămâna aceasta de Parlament.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova va examina vineri, 23 februarie, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici. Anunțul a fost făcut astăzi, 20 februarie, de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul Lecției publice despre parcursul de dezvoltare a Republicii Moldova, ținută la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul USM.

O fracțiune parlamentară a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei

Moțiunea a fost înaintată săptămâna trecută de fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

”Obiectul acestei moțiuni simple îl constituie situația dezastruoasă în care se află la moment economia națională. Constatăm că anul 2017 a devenit anul eșecului economic pentru Moldova din cauza politicii de supraimpozitare și tăiere a investițiilor capitale”, a declarat socialistul Vasile Bolea. 

Ministrul care nu admite concesii: A zis că va face și a făcut>>>

Proiectul moțiunii se referă, în special, la realizarea unui control parlamentar asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii, revizuirea prin micșorare a cuantumului impozitelor și asigurarea modernizării în industrie, agricultură și infrastructură. Autorii moțiunii mai solicită analiza tarifelor pentru serviciile locativ-comunale, gazele naturale și alte tarife.

Chiril Gaburici a fost învestit în funcția de ministru al Economiei la 10 ianuarie, 2018. Gaburici l-a urmat în acest fotoliu pe Octavian Calmâc, care în prezent deține funcția de consilier al premierului Pavel Filip.