Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bugetarii trebuie să se înarmeze cu răbdare. Sâmbătă vor lucra

Bugetarii din Republica Moldova vor trebui să iasă sâmbătă la muncă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Sâmbătă, 3 martie, bugetarii din Republica Moldova vor ieși la muncă. Potrivit unei decizii a Guvernului de la Chișinău, în această zi salariații din buget vor munci pentru ziua de 9 martie, care cade în zi de vineri și care va fi declarată drept zi liberă. 

Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

Anul acesta, bugetarii din Republica Moldova vor avea în acest an mai multe zile de odihnă: de 8 martie, 1 mai, Crăciunul pe stil nou și Revelion. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus ca zilele  de 9 martie (vineri), 30 aprilie (luni), 24 decembrie (luni) și 31 decembrie (luni) să fie considerate zile de odihnă.

Astfel, ziua de 8 martie, când este marcată Ziua Internațională a Femeii, în acest an cade într-o zi de joi. Potrivit legislației naționale, această zi este declarată zi liberă. Pentru a crea un conform tuturor bugetarilor, Guvernul a decis să ofere și a doua zi, vineri – 9 martie, drept zi liberă, în schimbul recuperării acesteia pe data de 3 martie. 

Cine are cel mai lung concediu de odihnă în Republica Moldova>>>

Potrivit aceluiași document, se propune ca zilele de 21 aprilie, 8 decembrie și 15 decembrie 2018 să fie zile de lucru. Toate aceste date cad în zi de sâmbătă.