Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două cutremure de mare adâncime, în zona seismică din apropierea țării noastre

Cel mai mare cutremur din acest an, produs în România, a fost înregistrat pe 4 februarie şi a avut magnitudinea de 3,9 grade pe Richter.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat două cutremure de adâncime noaptea trecută, în Zona seismică Vrancea.

Ce prevestesc cutremurele de mică intensitate din România: O spun experții

Primul a avut loc imediat după miezul nopţii, la 00:12:24, în judeţul Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 2.8 și a fost localizat la adâncimea de 137.6 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (41km), Covasna (50km), Odobești (53km), Slănic-Moldova (57km), Buzău (58km).

Al doilea cutremur a fost înregistrat peste aproximativ trei ore, la 03:46:44, tot în Zona seismică Vrancea, însă în judeţul Buzău. Magnitudinea acestuia a fost de 2.6 grade pe scara Richter şi a fost localizat la adâncimea de 115.2 km. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (10km), Întorsura Buzăului (31km), Covasna (35km), Vălenii de Munte (41km), Slănic (46km).

Cutremur în Vrancea, captură ecran

Cel mai mare cutremur din acest an, produs în România, a fost înregistrat pe 4 februarie şi a avut magnitudinea de 3,9 grade pe Richter.