Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pleacă sau nu din funcție președintele Curții Constituționale. Ce spune CC

Presa de la Chișinău scrie că Tudor Panțâru și-a dat demisia din funcția de președinte al Curții Constituționale, agenția Sputnik Moldova a reușit să obțină o informație oficială de la această instituție.
Sputnik

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Președintele Curții Constituționale, Tudor Panțâru, și-a dat demisia. Despre aceasta scrie presa de la Chișinău fără ca să facă referire la surse oficiale. 

Agenția de știri Sputnik-Moldova a încercat să afle din prima sursă dacă informația este corectă. Reporterul Agenției a reușit să ia legătura telefonică cu unul dintre judecătorii Curții Constituționale — Veaceslav Zaporojan pentru a afla dacă știrea despre demisia lui Panțâru este veridică. 

În Moldova este prevăzută reforma Curții Constituționale

Magistratul a refuzat să ne ofere informații și ne-a îndemnat să luăm legătura cu Secretariatul Curții Constituționale pentru a afla detalii. Responsabilii de la Serviciul de presă al CC cu care a discutat reporterul Sputnik Moldova nu au confirmat, dar nici nu au infirmat faptul că Tudor Panțâru și-ar fi dat demisia.  Aceștia ne-au declarat că ”toate informațiile oficiale ale CC sunt pe site-ul instituției”. 

”În cazul în care președintele Curții Constituționale își va da demisia se va emite un comunicat de presă, care va fi publicat pe site-ul oficial al CC”, au declarat responsabilii de la Curte. 

Tudor Panțâru a fost ales judecător la Curtea Constituţională în  februarie 2013, pe un mandat de 6 ani.

La 12 mai 2017, Panțâru a fost ales președinte al Curții Constituționale. Mandatul președintelui CC este de trei ani.