Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deocamdată, doar tatăl minorului ucigaș de la Telenești este judecat

Tatăl adolescentului care a împușcat mortal un minor la Telenești a fost trimis în judecată pentru păstrarea neglijentă a armelor
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Locuitorul raionului Telenești al cărui fiu ar fi tras dintr-o armă de vânătoare într-un minor va fi judecat pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc și munițiilor.

Procuratura raionului Telenești a finalizat urmărirea penală și a trimis cauza penală în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la trei ani privațiune de libertate.

Dezvăluiri șocante în cazul copilului omorât și aruncat în fântână la Telenești

Tragedia a avut loc pe 18 noiembrie 2017, în satul Verejeni. Un minor de 14 ani ar fi tras dintr-o armă de foc într-un alt minor de 7 ani, care a decedat din cauza leziunilor grave cauzate. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit într-o fântână din apropierea casei inculpatului.

Procurorii au stabilit că arma de vânătoare din care s-a tras aparținea tatălui minorului de 14 ani, care a lăsat-o fără supraveghere, încărcată cu un cartuș, în odaia în care cei doi se jucau.

Găsind arma respectivă, fiul său a efectuat o împușcătură în direcția minorului de 7 ani, cauzându-i vătămări corporale grave incompatibile cu viața.

Procurorii continuă acțiunile de urmărire penală în privința adolescentului, într-un alt dosar penal distinct, acesta fiind învinuit de omor intenționat.

În prezent, adolescentul este cercetat în stare de libertate, iar tatăl acestuia — în arest preventiv.