Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii din Găgăuzia, mai activi decât în primul tur

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
În al doilea tur de scrutin, moldovenii din UTA Găgăuzia sunt mai activi la urne. Doar până la ora 17:00 au votat deja peste 56 de mii de oameni, ceea ce depășește cu trei mii numărul total de alegători din UTA Găgăuzia în primul tur al alegerilor.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Datele Comisiei Electorale Centrale arată că în primul tur al alegerilor prezidențiale în UTA Găgăuzia au votat 53 683 de persoane. Totuși, în acest tur numărul alegătorilor din această regiune este mai mare.

Alegeri prezidențiale 2020 - Sputnik Moldova
Incredibil câți moldoveni din stânga Nistrului au votat până acum
Astfel, doar până la ora 17:00, 56 de mii de alegători și-au exprimat deja dreptul la vot, ceea ce înseamnă peste 42 la sută din totalul de alegători înregistrați în UTA Găgăuzia. Până la închiderea secțiilor de vot au mai rămas patru ore.

Datele CEC mai arată că până la această oră peste 1 130 000 de persoane au mers deja la urne pentru a vota, ceea ce constituie 40 la sută din totalul moldovenilor cu drept de vot. Femeile sunt mai active. Astfel, până acum au votat peste 617 mii. În același timp au votat peste 523 de mii de bărbați. Aproape 30 la sută dintre totalul de alegători au vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, iar aproximativ 35% dintre cei care au fost deja la urnele de vot au vârstele între 56 și 70 de ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0