Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Diaspora ne uimește: Deja a votat mai mult decât în primul tur

© SputnikMoldovenii votează în Northampton la alegerile prezidențiale
Moldovenii votează în Northampton la alegerile prezidențiale - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul alegătorilor moldoveni de peste hotare care s-au prezentat la urnele de vot a depășit cifra de 150 de mii de oameni, ceea ce este mai mult decât numărul moldovenilor din diasporă care au votat în turul întâi pe parcursul întregii zile.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. În turul întâi al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, în diaspora au votat exact 149 020 de oameni. În acest moment însă, când până la închiderea urnelor de vot au mai rămas ore bune (ora 21:00), peste 150 de mii de  moldoveni e peste hotare deja au votat.

Majoritatea moldovenilor care au votat în afara țării sunt, potrivit datelor CEC, tineri, cu vârste cuprinse între 18-40 de ani - aproape 62 la sută din totalul celor care au votat. După care urmează cei cu vârstele cuprinse între 41-55 de ani - aproape 27 la sută. Iar cei care au vârste de peste 56 de ani constituie doar 11 la sută dintre cei care participat la vot. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0