Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Speranța lui Dodon pentru turul doi – Detalii

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon nu este dispus să cedeze în turul doi și are speranța că va câștiga. Iată care este calculul președintelui țării.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Igor Dodon a declarat după întâlnirea cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, că electoratul de centru-stânga este mai mare în Moldova decât cel de drepata și asta îl face să creadă o va învinge în scrutinul din 15 noiembrie.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Năstase: "PPDA o va susține pe Maia Sandu în turul doi"
"Alegerile de ieri au demonstrat o tendință clară în politica din Republica Moldova: alegătorii de centru-stânga reprezintă 55-60 de procente din totalul alegătorilor, în pofida faptului că am avut așa prezență din diasporă care a votat mai mult cu dreapta. Dar repet, eșichierul de stânga este majoritar și reprezintă 55-60 de procente. Sunt ferm convins că această situație va caracterizează și rezultatul turului doi", a spus Dodon.

El s-a arătat convins că va învinge în data de 15 noiembrie.

"Eu sunt ferm convins în mobilizare masivă și în obținerea victoriei pe data de 15 noiembrie", a spus el.

În continuare el a lăsat să se înțeleagă că Maia Sandu, contracandidatul său, este o marionetă a forțelor din exterior, asta în condițiile în care maia Sandu s-a bucurat de susținerea deschisă sau voalată a partenerilor occidentali ai Republicii Moldova.

"Noi putem permite destabilizarea. Noi nu putem permite celor care vor să vină în funcția de președinte pentru a fi marionete externe", a declarat șeful statului.

Amintim că, după procesarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele finale preliminare ale turului întâi al scrutinului prezidențial.

Maia Sandu este pe primul loc conform rezultatelor prealabile finale ale alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, cu 36.16% (487635) din voturile alegătorilor. Igor Dodon a acumulat 32.61% sau 439866 de voturi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0