Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Năstase cere demisia președintelui CEC și ministrului de Externe

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcția de șef de stat din partea PPDA, Andrei Năstase, a cerut demisia președintelui CEC și a ministrului de Externe.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Liderul PPDA a susținut un briefing în care a criticat modul în care a fost organizat procesul de vot peste hotarele Republicii Moldova.

Candidatul Andrei Năstase a remarcat că în străinătate foarte mulți oameni au venit să-și exercite dreptul constituțional, iar mulți ar putea să nu reușească să voteze. Năstase susține că procesul de vot ar fi trebuit să se desfășoare timp de două zile consecutiv. 

Игорь Гросу - Sputnik Moldova
CEC va examina acțiunile deputatului PAS Igor Grosu

În context, liderul PPDA a cerut demisia președintelui CEC Dorin Cimil și a ministrului de Externe Oleg Țulea, asta chiar dacă ultimul a renunțat la fotoliul său zilele precedente în favoarea funcției de ambasador în Ungaria, pe care a deținut-o și anterior.   

Mai devreme, liderul PAS, Maia Sandu, i-a cerut CEC să prelungească timpul de vot la secțiile de votare de peste hotarele Republicii Moldova. 

Într-o intervenție telefonică în studioul Sputnik Moldova, președintele CEC, Dorin Cimil, a fost întrebat dacă membrii Comisiei vor da curs solicitării venite din partea liderului PAS.

"Este competența fiecărui birou electoral, în persoana președintelui, să evalueze situația creată la acel birou și să dispună prelungirea termenului de vor cu cel mult două ore. CEC nu poate prelungi pentru fiecare secție de votare în parte, fiecare președinte evaluează situația dată și vine cu o decizie în acest sens", a declarat Cimil.

El a reiterat că recomandarea CEC pentru șefii birourilor de votare de peste hotare în care alegătorii nu au reușit să voteze până la ora 21:00 este să țină ușile deschise încă pentru două ore.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0