Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu cere program prelungit al secțiilor de peste hotare

© Sputnik FranceГраждане Молдовы голосуют на выборах президента Молдовы во Франции
Граждане Молдовы голосуют на выборах президента Молдовы во Франции - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Acțiune și Solidaritate vine cu o propunere către CEC.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Programul unor secții de votare deschise pe teritoriul altor state ar putea fi prelungit. O decizie în acest sens urmează să ia Comisia Electorală Centrală, după ce la adresa CEC a fost făcută o cerere din partea candidatului la președinție Maia Sandu.

© Photo : Facebook / Partidul Acțiune și SolidaritateMaia Sandu cere program prelungit pentru secțiile de votare din afara țării
Sandu cere program prelungit al secțiilor de peste hotare - Sputnik Moldova
Maia Sandu cere program prelungit pentru secțiile de votare din afara țării

Este vorba în special despre secțiile în care s-au format cozi, iar o mare parte din alegători ar putea să nu reușească să-și exercite dreptul la vot.

Выборы президента Молдовы  - Sputnik Moldova
Ultima oră: Două secții de votare au fost închise

În cererea emisă de Olesea Stamate, reprezentantul cu drept de vot consultativ la CEC al concurentului electoral Maia Sandu, se precizează că la secțiile de votare din Frankfurt, Paris, Kassel, Brussel sute de cetățeni așteaptă în rând pentru a vota.

De precizat este că articolul 58 al Codului Electoral prevede că biroul electoral poate decide prelungirea cu cel mult 2 ore a programului de votare, pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secţia de votare respectivă să-şi exercite dreptul constituțional, informând despre prelungire consiliul electoral de circumscripţie şi Comisia Electorală Centrală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0