Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri prezidențiale: Pragul de validare a fost atins

© Sputnik / Maxim TopalИзбирательный участок №36/7, Комрат, Дом культуры
Избирательный участок №36/7, Комрат, Дом культуры - Sputnik Moldova
Abonare
Site-ul Comisiei Electorale Centrale arată că în acest moment la urnele de vot s-au prezentat peste 33 la sută din alegătorii înscriși în listele electorale.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Potrivit Codului Electoral, alegerile sunt validate dacă la ele participă nu mai puțin d o treime dintre cei înscriși în listele electorale. În acest moment, la alegeri au participat 932 529 de votanți, ceea ce constituie peste 33 la sută din cei înscriși în listele electorale.

Голосование в Приднестровье - Sputnik Moldova
Premieră pentru Moldova: Cum se votează în corturi

Asta înseamnă că a fost atins pragul care va permite validarea alegerilor. 

Prezența femeilor este mai mare decât cea a bărbaților și constituie peste 54%. Până la această oră, bărbații din Moldova au votat în proporție de puțin peste 47%.

Cea mai activă categorie de vârstă este cea între 56-70 de ani și constituie peste 37% din alegători. În municipiul Chișinău, până la această oră au votat puțin peste 32% din alegători. Cei mai activi sunt cetățenii cu drept de vot din sectorul Centru al Capitalei. Aici peste 33% din chișinăuieni și-au exercitat dreptul constituțional. Cel mai activ raion este Ocnița, aici peste 38% din alegători și-au votat președintele pentru următorii patru ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0