Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Două secții de votare au fost închise

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы  - Sputnik Moldova
Abonare
Două secții de votare deja au fost închise, informează președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Două secții de votare din afara țării au fost închise, Informația a fost prezentată de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil. Este vorba de secția de votare din Japonia și de cea din China, unde deja e trecut de ora 21:00, ora închiderii tuturor secțiilor. 

„În Japonia, Tokyo, au votat 23 de alegători. Cu puțin timp în urmă s-a închis și secția de votare în China”, a menționat Dorin Cimil. 

În timp ce aceste două secții de votare ș-au încheiat activitatea, alta abia a fost deschisă. Este vorba de cea care a fost instituită pe coasta estică a continentului nord american. Ce ține de cozile care s-au creat la majoritatea secțiilor de votare, atât în străinătate cât și în țară, președintele CEC spune că astfel moldovenii dau dovadă de implicare și activism civic. 

Alegeri  - Sputnik Moldova
Video: Moldovenii care votează la Tula au avut parte de o surpriză

„Ne bucură această mobilizare a cetățenilor care necesită răbdare și un efort în plus, având în vedere că aceștia au călătorit pe distanțe lungi pentru a-și exercita dreptul la vot”, a mai spus Cimil. 

În contextul pandemiei, președintele CEC face apel către alegătorii din diaspora să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită sanitară în vigoare în statele de reședință.

În momentul de față sunt înregistrate aglomerații la secțiile de votare din Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda, România, Spania, Grecia, Danemarca, Portugalia, Elveția, Cehia și Olanda. 

Potrivit președintelui CEC, votarea are loc fără incidente majore care ar putea periclita desfășurarea de mai departe a scrutinului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0