Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prezența la vot: Localitățile cu cea mai mare prezență la vot

© Photo : Miroslav RotariВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Ploaia se pare că nu i-a oprit pe moldoveni să iasă la vot. În majoritatea raioanelor se înregistrează o prezență la vot în proporție de peste 20% din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Până la această oră peste 27% din alegătorii înscriși pe listele electorale și-au exercitat dreptul la vot. Datele despre prezența la vot sunt prezentate în timp real pe site-ul Comisiei Electorale Centrale.

Din numărul total de alegători, peste 53% sunt femei, iar aproape peste 50% sunt bărbați. Cele mai active sunt persoanele cu vârsta între 56-70 de ani. Din această categorie au votat până la această oră peste 38%. Puțin peste 24% au votat cei care au între 41-55 de ani, iar cei între 26-40 de ani constituie un număr de doar puțin peste 20%. Ca de fiecare dată, prezența tinerilor între 18-25 de ani este cea mai slabă, doar 7% până la această oră.

Berlin - Sputnik Moldova
Video: Spectacol adevărat la o secție de votare din Berlin

Cea mai bună prezență s-a înregistrat în raionul Ocnița. Aici aproape 33% din alegători au mers la secțiile de votare. Cea mai slabă prezență este înregistrată în raionul Nisporeni, unde puțin peste 23% din alegători au mers să-și exercite dreptul constituțional în ziua alegerilor prezidențiale.

În străinătate până la această oră au votat peste 64 de mii de persoane. Acolo, bărbații sunt mai activi decât femeile. Pe categorie de vârstă, cei mai mulți au votat alegătorii între 26-40 de ani.

Fiecare cetățean cu drept de vot mai are la dispoziție aproape șase ore pentru a se prezenta la biroul electoral unde este înregistrat. Alegătorii sunt îndemnați să respecte toate normele de protecție în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel este obligatorie masca, respectarea distanței sociale. Se recomandă, fiecare să vină cu pixul personal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0